19 June 2012

KaTa-KaTa BoHonG YanG BiaSa DiUngKaP WaNiTa




Jom kita lihat 10 kata-kata pembohongan yang biasa di ungkapkan oleh kaum wanita, scrool kat bawah lagi..
 
I MISS YOU - biasanya kata-kata ni sebagai pemanis je, tak rindu pun cakap rindu. Biasanya sebelum nak tidur mula la sms rindu konon, padahal dah jadi rutin cakap camtu. Maksudnya hanya sekadar cakap je.

I CALL COUSIN/MAK TADI - kebiasaanya perempuan akan jual nama cousin atau maknya untuk berselindung dari kekasih jika dia sedang menerima atau membuat panggilan kepada orang yang tidak kekasihnya ketahui atau mungkin mengelakkan dari cemburu.

I TEMANKAN MAK I PERGI PASAR - lebih kurang macam ayat yang sebelum ni la, senang kata nak mengelak dari kekasihnya tau pasal die mungkin kuar dengan kawan lelaki terpaksa la jual nama mak.

I TAK MACAM PEREMPUAN LAIN MEMPERMAINKAN PERASAAN U - di awal perhubungan masa dalam proses perkenalan, kata-kata sebegini selalunya keluar sebab yakin die boleh jadi seorang yang baik untuk kekasinhnya.

AWAK ADALAH CINTA PERTAMA & TERAKHIR SAYA - ayat yang selalu kite terbaca kat post fb budak-budak sekolah & yang baru bercinta. Pastu dah bosan carik baru, cinta pertama terakhir ke tu.

SAYA TAK BOLEH HIDUP TANPA AWAK – yang ini lagi la dahsyat, padahal bernyawa lagi walau tak jumpa 2 minggu (time tengah bergaduh).

SORRY, HANDPHONE I DAH NAK LOW BATTERY – ini yang selalu or biasa kite dengar bila kite telefon or cakap dekat 2 – 3 jam, padahal malas nak bergayut lama-lama dah.

 I LOVE YOU - yang ni malas la nak cakap, tapi kene cakap la jugak. Selalunya kata-kata ni tak ikhlas, biasanya hanya meniti dibibir bukan dari hati. Buktinya, katakata-kata  itu sekadar ungkapan rutin harian setiap kali nak tidur.

MUUAHHHH - haaa, yang ni memang betul-betul  tipu punya, sebab tak rasa pun kiss tuh tapi bunyi jew yang lebih, ada yang panjang lagi. Setiap kali call dipenghujungnya mesti ada kiss palsu.

So macamana? apapun cuba nilai sendiri ye, tak semua pun betul kat sini, kadang2 kata2 seumpamanya di atas boleh jadi ikhlas mengikut keadaan seseorang.


14 June 2012

TeRuKiR Di BinTanG



jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu..


jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia..


hati ini bukan milik ku lagi
seribu tahun pun akan ku nanti kan… kamu…


sayangku jangan kau persoalkan siapa di hatiku
terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu..