23 November 2011

SuRaT UnTuK BaKaL IsTeRi - BaCaLaH iSi HaTiKu


Buat tatapan bakal isteriku yang tercinta..

Sayang..perkenalan kita yang singkat membawa ke mahligai yang kita impikan bersama..jauh disudut dasar hati abang..hanya nama sayang yang terukir indah di sana..abang menyanyangimu dengan penuh rasa kasih dan sayang..abang ingin hidup bersamamu hingga hujung nafas ini..

Sayang..di waktu pertunangan kita ini..memang banyak dugaan yang melanda..abang harap sayang dapat bersabar..dengan sikap dan perangai abang..ketahuilah...macam mana sekalipun abang marahkan sayang..abang tetap cintakan sayang..rindukan sayang..ikhlas dari hati abang..abang tetap memaafkan sayang..kerana abang telah berjanji..abang akan menjaga sayang..abang takkan tinggalkan sayang samaada abang susah atau kurang upaya..kecuali jika sayang tinggalkan abang..abang redha dengan ketentuan tuhan dalam hidup abang..

Sayang..di saat kita berselisih faham..abang selalu tunggu mesaj dari sayang..call dari
sayang..kadang-kadang sampai abang tertidur..sayang sentiasa bermain di dalam fikiran abang..sayang tahu..bila saja abang dapat mesaj dari sayang..abang selalu tersenyum..abang rasa gembira sangat..macam baru saja abang dapat benda yang berharga..tapi abang buat-buat jual mahal..abang sengaja buat begitu..bukan abang hendak tambahkan sakit di hati sayang..tapi abang cuba untuk tunjukkan abang tegas dengan sayang..

Sayang..abang minta maaf sebab buat begitu..tapi abang ada alasan kenapa abang buat begitu..sebab suatu hari nanti..abang akan jadi suami sayang yang sah..jadi ayah untuk bakal anak-anak kita..jadi ketua keluarga..jadi imam dan contoh untuk keluarga..abang tak mahu sayang terlalu manja dengan abang..bila abang tak ada lagi nanti..abang takut sayang tak boleh berdikari dan jaga keluarga kita dengan baik dan tegas..

Sayang..janganlah selalu merajuk dengan abang..abang sunyi bila sayang senyap dan diamkan diri..hanya sayang kawan abang..teman abang..kekasih abang..abang tak ada sesiapa yang boleh gantikan tempat sayang..abang bersyukur punya kamu sayang..abang harap sangat kita akan sentiasa hidup bersama harungi suka dan duka..tangis dan tawa..tapi kasih takkan pisahkan kita hingga hujung nyawa..

Sayang..hari-hari abang berdoa..agar hubungan kita bertambah mesra..semakin erat..sampai hari pernikahan kita yang kita tunggu-tungu bersama..abang harap masjid yang kita bina ini penuh dengan keberkatan dan limpah kurnia dari ilahi..kerana dia kita ditemukan..kerana dia kita disatukan..semoga jodoh kita berpanjangan..penuh dengan kebahagian..sabar menempuh dugaan..hidup rukun dan damai..

Sayang..bakal isteriku yang tercinta..ingat..abang sentiasa memerlukan sayang dalam hidup abang untuk melengkap perjalanan hidup abang..abang ingin berjalan berpimpin tangan dengan penuh bangga dan ceria bersama sayang..doakanlah semoga kita sentiasa diberi kesempatan untuk segalanya..demi kasih abang terhadap sayang..segalanya abang curahkan untuk sayang..hanya untuk melihat sayang tersenyum bahagia..semoga cinta kita kekal dan dipertemukan sehingga ke syurga..

Insayallah..kerana dia maha mendengar dan mengetahui segala isi hati..

Nukilan ikhlas dari abang buat sayang..


"..Hajatku..cuma ingin hidup bersamamu berkongsi kasih & sayang.."

oRanG BoDoH & oRanG PanDai


Orang Bodoh => Pakai credit card sampai maximum, lepas tu takleh bayar (berlagak macam orang banyak duit.!)
Orang Pandai => Pakai credit card tapi orang lain yang bayarkan (pakai kad orang bodoh la tu..!)

Orang Bodoh => Ada motor tapi pergi kerja nak naik LRT jugak (kes suka 'bergesel' la ni..!)
Orang Pandai => Takde motor, takde kereta, tak naik LRT, tapi ada otak (kes suka numpang kereta or motor kawan tapi tak reti nak hulur duit minyak..!)

Orang Bodoh => Company dah sediakan nescafe, milo, biskut and bla bla bla..tapi pergi minum jugak kat cafeteria (kena bayar plak tu..!)
Orang Pandai => Tak minum kat cafeteria tapi company punya nescafe, milo, biskut and bla bla bla..semua dia angkut bawak balik (kedekut gile..!)

Orang Bodoh => Beli suratkhabar sebab nak tengok nombor ekor je lepas tu buang
Orang Pandai => Orang yang tunggu orang bodoh buang lepas tu dia kutip baca semula

Orang Bodoh => Kentut kuat2 dalam office lepas tu bangga dengan baunya
Orang Pandai => Kentut senyap sunyi (takde bunyi) tapi baunya boleh buat unta sakit perut, dhab boleh koma..lepas tu bermati-matian salahkan member sebelah (member sebelah tu plak..si bodoh yg kentut kuat tu la..!)

Orang Bodoh => Ada masalah cerita kat orang pandai
Orang Pandai => Dengar masalah orang bodoh..pastu cerita kat orang bodoh yang lain, pas tu memper bodohkan orang bodoh tu..jadinya orang bodoh yang pertama tu jadi bodohs (plural)

Orang Bodoh => Orang yg buang masa baca cerita ni..!
Orang Pandai => Saper yang forward & share cerita ni..!

Jadi yang mana satu pilihan bijak..? Pandainyeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...!!

"..saya pandai..tapi saya suka berlagak bodoh..sebab orang bodoh tak perlu berlagak bodoh.."